top of page
  • Forfatterens bildefornsednorge

Kråka sat på hagegard

Kråka sat på hagegard, ropte ett' ein kvasstein. "Kva vil du med kvasstein?" Eg vil kvessa ljåen. "Kva vil du med ljåen?" Eg vil slå ned graset. "Kva vil du med graset?" Eg vil gjeva kua. "Kva vil du med kua?" Eg vil molka mjølka. "Kva vil du med mjølka?" Eg vil ysta osten. "Kva vil du med osten?" Eg vil gjeva presten. "Kva vil du med presten?" Han skal kristna borna. "Kva vil du med borna?" Slump i skjørholken!

43 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Herr Byrting og alvekvinna, 4. versjon

Oppskrift 1912 av Rikard Berge etter Hæge Findreng, Kviteseid, Telemark. 1. Herrepær, Herrepær sonen min -Til liel liel lonken min - kvi salar du aareleg gangaren din.

Herr Byrting og alvekvinna, 3. versjon

Oppskrift, udatert av Sophus Bugge etter Tone Marteinsdotter, Lårdal, Telemark. 1. Ho klappa på dynni mæ finganne små -Me lindi ber løv - statt upp Libyrtingjen skrei lokur ifr

Herr Byrting og alvekvinna, 2. versjon

Oppskrift 1840-åra av Olav Grasberg etter Olav Glosimot, Seljord, Telemark. 1. Elveqvinda kom seg i Byrtingens Gaard -Mæ Lindi ber Løv - aa Byrting ha sleje si Dyni ilaas.

Commentaires


bottom of page