top of page
  • Forfatterens bildefornsednorge

Gukveld ho Gro! Signe deg Tor!

"Gukveld ho Gro! Signe deg Tor! Takk for meg og merri mi du plaga så vel i fjor! No er eg så trøtt, no hev eg vori ute med merri ni og brøtt." "Sett deg ned på pall, de frendestubb, du svoltne skrubb," det svara han meg den Kragsæt-kall. Eg sette meg ned på pall, er lagde mitt hovud på hardan hall; eg draumde ein draum: eg totte eg såg ei gryte som saud, full utav spad og mykje kjøt og kål og røter som deruti flaut. Eg fekk meg noko braud, eg totte at eg duva og åt liksom eit naut."

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Herr Byrting og alvekvinna, 4. versjon

Oppskrift 1912 av Rikard Berge etter Hæge Findreng, Kviteseid, Telemark. 1. Herrepær, Herrepær sonen min -Til liel liel lonken min - kvi salar du aareleg gangaren din.

Herr Byrting og alvekvinna, 3. versjon

Oppskrift, udatert av Sophus Bugge etter Tone Marteinsdotter, Lårdal, Telemark. 1. Ho klappa på dynni mæ finganne små -Me lindi ber løv - statt upp Libyrtingjen skrei lokur ifr

Herr Byrting og alvekvinna, 2. versjon

Oppskrift 1840-åra av Olav Grasberg etter Olav Glosimot, Seljord, Telemark. 1. Elveqvinda kom seg i Byrtingens Gaard -Mæ Lindi ber Løv - aa Byrting ha sleje si Dyni ilaas.

Comments


bottom of page